Джокович: Има защо да сравняват Григор с Федерер, вдигнал е нивото след US Open


Джокович: Има защо да сравняват Григор с Федерер, вдигнал е нивото след US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

12021 0

Новак Джокович се изказа ласкаво за съперника си на полуфиналите на Мастърс турнира в Париж - Григор Димитров. Сърбинът има значително преимущество в досегашните мачове с българина - осем победи и само една загуба. Двубоят между Григор Димитров и Новак Джокович е днес от 15.00 часа българско време.

"Григор е един от най-големите таланти в нашия спорт през последното десетилетие. Често го сравняват с Федерер и има защо. След Откритото първенство на САЩ играта му е на значително по-високо ниво. Бекхендът винаги е бил слабото му място. Повечете му съперници го атакуват точно на бекхенд, но той доста е подобрил този компонент от играта си", коментира Джокович.

"Виждам, че доста добре му се получава сеченият бекхенд. Връща добре топката и се движи много добре по корта. Той е един от най-добре подготвените физически играчи в тура и това му помага винаги да е на точната позиция", допълни първата ракета в света при мъжете. А къде се нареди Григор в ранглистата с достигането до полуфинала вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички