Дъждът измести първия мач на Григор Димитров в Китай

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще трябва да почака поне до четвъртък, за да изиграе първия си мач на турнира в Чънду, Китай. Бившият №3 трябваше да се появи на корта в сряда, но дъждът принуди организаторите да разместят програмата си, която в крайна сметка отреди на българина да играе в четвъртък.

Съперник на Григор на 1/8-финалите на турнира ще бъде британецът Дан Еванс, който в първи кръг надделя трудно над играещия с „уайлд кард" представител на домакините Бай Йен в три сета. Изместването на мача е добра новина за Еванс, който ще има повече време за възстановяване след 150-минутния трилър в първия мач.

Марат Сафин: Димитров е добър средняк, Даниил е от друго ниво

Бившият номер 1 в света - Марат Сафин, похвали своя сънародник Даниил Медведев, който стигна до финала на US Open 2019. Той обаче не успя да се п...

Ако Григор преодолее Дан Еванс, на 1/4-финалите съперник на българина може да се окаже поставения Тейлър Фриц, който утре се изправя срещу Александър Бублик. В половината на Димитров е и Феликс Оже-Алиасим, с когото Григор тези дни проведе тренировъчно занятие.

Междувременно стана ясно, че Григор е получил "уайлд кард" за много специален за него турнир (повече по темата четете тук).

Още по темата

Please select answer!