Дъждът измести първия мач на Григор Димитров в Китай


Дъждът измести първия мач на Григор Димитров в Китай
Снимка: Getty Images/Guliver

3996 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще трябва да почака поне до четвъртък, за да изиграе първия си мач на турнира в Чънду, Китай. Бившият №3 трябваше да се появи на корта в сряда, но дъждът принуди организаторите да разместят програмата си, която в крайна сметка отреди на българина да играе в четвъртък.

Съперник на Григор на 1/8-финалите на турнира ще бъде британецът Дан Еванс, който в първи кръг надделя трудно над играещия с „уайлд кард" представител на домакините Бай Йен в три сета. Изместването на мача е добра новина за Еванс, който ще има повече време за възстановяване след 150-минутния трилър в първия мач.

Ако Григор преодолее Дан Еванс, на 1/4-финалите съперник на българина може да се окаже поставения Тейлър Фриц, който утре се изправя срещу Александър Бублик. В половината на Димитров е и Феликс Оже-Алиасим, с когото Григор тези дни проведе тренировъчно занятие.

Междувременно стана ясно, че Григор е получил "уайлд кард" за много специален за него турнир (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички