Доминация като никоя друга


Доминация като никоя друга
Снимка: Guliver/GettyImages

2117 0

"Краля на клея" изпълни голямата си цел - да спечели поне още една титла от Големия шлем. Той стори това по категоричен начин, след като смаза съпротивата на Стан Вавринка за малко повече от 2 часа - 6:2, 6:3, 6:1.

Интрига в срещата имаше само в началото на първия сет, когато Вавринка получи шанс за пробив при 1:1, но не съумя да го постигне, а след това Надал влезе в наказателна акция, завършила при 6:2.

Нов ранен пробив позволи на Рафа да вземе комфортен аванс от 2:0 в сетовете, след като Вавринка продължи да бърка от основната линия в търсене на начин да противодейства по някакъв начин на смъртоносния топ-спин в ударите на Надал.

В заключителната част на срещата испанецът отново проби рано, повеждайки с 2:0, като и този път не остави никакви шансове на 32-годишния си опонент - още един пробив за 4:1 и безпроблемно.

Доминацията на Рафаел Надал на тазгодишния "Ролан Гарос" беше просто смазваща и ще влезе в историята като една от най-убедителните титли изобщо в Големия шлем. По пътя си към трофея матадора от Майорка не загуби нито един сет, а в същото време не позволи нито един тенисист да му вземе повече от 4 гейма в един сет.

Това е 10-ата титла за Рафа от "Ролан Гарос", превръщайки се в единствения състезател с 10 титли от един и същ турнир от голямата четворка. С триумфа в Париж той вече има 15 титли от Големия шлем, с което задмина Пийт Сампрас във вечната ранглиста. В момента пред Надал е единствено Роджър Федерер, който е с 18.

Това беше втори финал за Надал в Големия шлем през този сезон, след като загуби в Австралия от Роджър Федерер. С успеха си той ще се изкачи отново в топ 3 на световната ранглиста, а в същото време си гарантира и над 2 милиона евро от наградния фонд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички