Бивш треньор на Димитров: Григор няма да спечели титла от Големия шлем, докато...

Френският тенис треньор и коментатор Патрик Муратоглу е уверен, че бившият му възпитаник - Григор Димитров, е способен да спечели титла от Големия шлем, но чак когато тримата велики тенисисти Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер приключат кариерите си.

"Победа на мейджър е голямо нещо. Може да изглежда нещо обикновено, но в тениса победа в турнир ог Големия шлем се явява най-тежката задача. От 2006 г. само седем различни тенисисти са печелили големите надпревари и повечето от тях са поделени между Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафа Надал", смята Муратоглу.

"Григор игра през цялата си кариера по времето, в което доминацията на тримата бе неоспорима - това е уникална ситуация в историята на тениса. В настоящия момент той не може да спечели мейджър, но ще получи такава възможност, когато Ноле, Роджър и Рафа приключат кариерите си", добави бившият треньор на Димитров.

Sofia Open 2019: Изгряващият български тенисист, зад когото се крие победа над Циципас

Тенисът в България търпи развитие през последните години, а няма как да не отдадем заслуги за това и на най-добрия ни тенисист - Григор Димитров,...

Междувременно стана ясно кога и къде можем да проследим първия мач на ракета №2 на България - Димитър Кузманов, на "София Оупън". Повече подробности - вижте тук.

Пак ли се провали, Гришо?

"Григор продължава с провалите и през 2019 г." - така бе озаглавена статията на телевизионното предаване "Господари на ефира", която бе публикува...

Още по темата

Please select answer!