"Андре, забрави за ударите и почни да тренираш сърцето на Григор!"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отдавна е в игрова криза, но след загубата му на старта в Атланта от тенисист номер 405 в света анализаторите вкупом се хвърлиха да търсят причината за този ужасен срив. Много интересно бе обяснението на журналиста на eurosport.com Фернандо Мурсиего, който направи своя извод, сравнявайки българската звезда с идола му Роджър Федерер.

Мурсиего посочва за пример за случващото се с Димитров ситуация от мача му с Кевин Кинг, когато се е наложила намеса на "ястребовото око". Според автора Григор е изглеждал тотално незаинтересован от резултата. Нещо повече - той не е искал да изчака "окото", "за да не се окаже в негова полза и да трябва да продължи да се бори".

След провала на Уимбълдън: Григор Димитров "излетя" от топ 50 на света

Григор Димитров загуби три позиции в световната ранглиста и изпадна от Топ 50. Първата ни ракета стартира новата седмица на 52-а позиция в класац...

"Много пъти го сравняваха с Федерер и днес те все още имат много сходства: същият сервис, и бекхенд, който е чисто изкуство и харизма. Ами вътре? Как изглеждат те под кожата си? Защо Федерер продължава да печели? Не е нужно да търсите отговора усърдно, той го признава в края на всеки турнир", пише журналистът.

"Мисля, че това е любовта към играта, любовта, която получавам от хората, да играя срещу различни поколения, срещу различни стилове. Винаги имаш нужда от вдъхновение и мотивация, за да продължиш, и мисля, че винаги съм ги имал. Ето защо все още се радвам на това", цитиран е Местрото. Андреа, ако четеш това, забрави за ударите и почни да тренираш сърцето на Димитров! Само така шампионът вътре ще победи отново", пише Мурсиего. А каква нова заплаха надвисна над българския тенисист вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!