Акция срещу "черното тото": Десетки арестувани за уреждането на близо 100 срещи

Испанската полиция разби криминална група, която се е занимавала с уреждане на изхода от мачове и "черно тото", като задържа общо 15 човека и разпита други 68. Сред разпитаните е имало и професионални тенисисти, един от които е участвал на Ю Ес Оупън миналото лято.

В съобщенията на разследващите органи се уточнява, че групировката е давала подкупи на играчи, за да влияе на крайния изход на мачове от сериите Фючърс, които са под шапката на Международната тенис федерация (ITF), и Чалънджър, които се организират от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР).

ШОК В СВЕТА НА ТЕНИСА! РАЗСЛЕДВАТ ИГРАЧ ОТ ТОП 100 ЗА УРЕДЕНИ МАЧОВЕ

Джокович е обещал да дойде за турнира в София

Спортният министър Красен Кралев изрази надежда, че Новак Джокович ще дойде на турнира в София през февруари. Според него това може да се случи, ...

ШОК В СВЕТА НА ТЕНИСА! РАЗСЛЕДВАТ ИГРАЧ ОТ ТОП 100 ЗА УРЕДЕНИ МАЧОВЕ

Членовете на криминалната организация са арменци, се допълва в съобщението от полицията. Групировката е използвала мрежа от хиляди души, за да залага сравнително дребни суми на уговорените мачове, за да не буди подозрение в букмейкърите. Членовете на групировката дори наблюдавали уговорените мачове на живо, за да са сигурни, че подкупеният тенисист ще спази уговорката.

Полицейската операция е извършена след подаден сигнал от международната организация Тенис интегрити юнит, която се занимава именно с борба с непорочни практики в професионалния тенис. Криминалната група е била активна поне от началото на 2017-та година и най-вероятно е направили милиони евро чрез измамите.

Нито един от разследваните не е назован в информациите, но полицията обясни, че нелегалната операция датира поне от февруари 2017 година, докато според информация на "Европол" цели 97 мачове под шапката на ITF (Фючърс и Чалънджър) са били уговорени.

Подобен случай имаше и през 2016 година. Припомнете си подробности в този материал

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!