ATP: Федерер - Димитров е мачът, който не трябва да изпускате!


ATP: Федерер - Димитров е мачът, който не трябва да изпускате!
Снимка: Getty Images/Guliver

1735 0

Сайтът на ATP публикува специален материал за мачовете, на които трябва да бъде обърнато специално внимание на "Уимбълдън". И за никой не е изненада, че това е срещата между Роджър Федерер и Григор Димитров - черешката на тортата в осминафиналите на надпреварата.

Двамата ще излязат на Централния корт в "Ол Ингланд Клъб", като ще можете да следите срещата НА ЖИВО в Sportlive.bg. Ето и какво подготвиха от ATP за предстоящата среща:

Битката между тенисистите с най-атрактивен бекхенд с една ръка в Тура със сигурност ще предостави много интересни разигравания за радост на публиката на Централния корт. До момента нито един от двамата не е загубил сет, но Димитров има по-впечатляващи победи. Той е загубил едва 12 гейма в 8-те сета, които изигра на "Уимбълдън".

Решението на Федерер да пропусне сезона на клей, за да си почине и подготви за тревната настилка, определено се отплаща. Той е във впечатляваща форма, като ниже уинър след уинър от форхенд, а край мрежата показва страхотни волета. Централният корт е като храм за Маестрото и играе така, сякаш познава всеки сантиметър от тревата.

Димитров отново показва играта, която му донесе две титли в началото на сезона. Григор показва добра форма след сравнително слабото представяне на клей, като се завърна към силните си изяви  още на турнира в "Куинс". Силният форхенд на Димитров и разнообразието от бекхенд му донесоха сериозен успех през 2014, така че той е наясно какво точно трябва да направи, за да победи.


Въпреки че Федерер води с 5:0 в директните сблъсъци, двамата досега никога не са играли на трева. Димитров подобрява представянето си срещу Федерер във всеки следващ двубой, а в последните два между двамата успя да вземе сет. Определено не трябва да изпускате този мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички