600 българи подкрепят Григор в 1/2-финала, събира ги призивът: Зае**вайте работата, не се случва всеки ден"


600 българи подкрепят Григор в 1/2-финала, събира ги призивът: Зае**вайте работата, не се случва всеки ден"
Снимка: Getty Images/Gulliver

4320 0

Еуфория, напомняща само тази от лято 1994, е обзела българите в Ню Йорк и околностите преди полуфиналния мач на US Open 2019 между Григор Димитров и Данил Медведев. Около 500-600 наши сънародници се очаква да подкрепят на живо звездния ни тенисист тази вечер (българско време) на "Артър Аш Арена", съобщи сайтът на българите в Калифорния - bulgarica.com.

Информацията им бе дадена от Димитър Белчев, който е един от основните организатори на агитката наши сънародници от цяла Америка. Сайтът публикува видео, което е направено след мача на Григор срещу Роджър Федерер. На него се вижда как тенисистът обикаля родната агитка, снима се с хората, раздава автографи и дори развява българското знаме. Видеото показва и как млада фенка успява да си издейства прегръдка и целувка от тенис звездата.

Белчев съобщава, че билети за мача все още има. Цените им започват от 135 долара и стигат до 5000. Фенът разкри, че на трибуните ще има голям флаг, ще се пее "Горда Стара планина" и ще има транспарант с надпис "Майсторе, майсторе". Той призна, че е убеждавал много наши сънародници да дойдат на мача с думите: "Зае**вайте работата, това не се случва всеки ден - българина на полуфинал на US Open". А какво според Давид Гофен, е направило успеха на Димитров над Федерер още по-значим вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички