Григор Димитров: Обичам България, горд българин съм!


Григор Димитров: Обичам България, горд българин съм!

2045 0

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров обеща да даде всичко от себе си, за да се класира националният ни отбор за следващата фаза на неофициалното световно първенство по тенис "Купа Дейвис".

Той е категоричен, че единствената цел пред тима е победата, която ще прати възпитаниците на капитана Тодор Енев на бараж за влизане в по-горната група I.

Гришо също така сподели, че не познава добре съперника, чийто най-добър тенисист е извън топ 600 на света. Жил Мюлер пък няма да играе за Люксембург в предстоящия двубой.

"Тук сме, за да победим. Това е нашата цел номер 1. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора и да подкрепя момчетата", каза Димитров, №16 в момента.

"Честно казано не познавам добре съперника. Не знам почти нищо за тенисистите на Люксембург, срещу които ще играем. Може би ще имам шанс да ги видя по време на тренировка, но като цяло не съм наясно какво точно да очаквам. Все пак най-хубавата част от тениса е, че можеш да импровизираш.

Много се спекулира с факта, че участието в националния отбор дава право на класиране за Олимпиадата в Рио, но за мен винаги е огромно удоволствие за играя за България. Обичам моята страна, горд съм, че съм българин и винаги се вълнувам, когато се връщам вкъщи", категоричен е родният талант.

Евентуална победа срещу Люксембург означава, че България ще се изправи срещу Босна и Херцеговина или Унгария за влизане в I група на Евро-африканската зона. Той обаче все още не е наясно ще може ли да играе.

"Трудно е да се каже. Програмата ми е много натоварена, имам си приоритети и се концентрирам върху тях. Разбира се, бих желал да играя, но нека първо победим през този уикенд и след това ще видим", каза Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички