35-годишният Анди Мъри преди Уимбълдън: Ситуацията все още не е идеална, не мога да правя някои удари


35-годишният Анди Мъри преди Уимбълдън: Ситуацията все още не е идеална, не мога да правя някои удари
Снимка: Getty Images

717 0

Анди Мъри се състезава с времето, за да бъде готов за турнира Уимбълдън, който стартира следващата седмица (27 юни - 10 юли), но вярва, че е в по-добра позиция от тази, в която се намираше преди Откритото първенство на Великобритания през 2021 година.

Трикратният шампион в надпреварите от Големия шлем бе принуден да се оттегли от съревнованието в "Куинс Клъб" преди броени дни, а причината беше травма в областта на корема, получена във финала в Щутгарт, загубен от Матео Беретини.

"Позитивите са, че успях да тренирам, но има определени удари, които не успях да практикувам, така че това очевидно наруши подготовката ми. Възстановявам се, но ситуацията все още не е идеална. Тренирах в последните 3-4 дни и то добре. Но, за съжаление, в мачовете просто не мога да правя някои удари. Надявам се, че в следващите няколко дни ще получа възможността да ги тествам и дано всичко е наред", сподели 35-годишният Мъри.

Той достигна до третия кръг на Уимбълдън през миналата година, а в момента е №51 в световната ранглиста и е уверен в доброто си представяне в Лондон, стига да не страда от травми:

"Преди Уимбълдън миналата година имах много малко пълноценни тренировки, не бях играл кой-знае колко в подготвителните турнири и това, че успях да спечеля няколко мача беше страхотно усилие, имайки предвид това, което съумях да направя в подготовката. Бях в добра позиция и срещу Беретини преди да възникнат проблемите, така че това за мен е най-важното. Тренирах много добре в последните няколко месеца и работих върху много неща с щаба ми. Намирам се на добро място от гледна точка на тениса. Физически се чувствам добре като цяло, просто, за съжаление, получих тази лека контузия, което е разочароващо", завърши шотландецът. 

Вижте още: Прогрес за Григор Димитров в световната ранглиста на ATP!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички