20-годишен американец измъчи Григор Димитров за труден, но успешен старт в Рим


20-годишен американец измъчи Григор Димитров за труден, но успешен старт в Рим
Снимка: Getty Images

6843 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи 20-годишния американец Брендън Накашима с 6-3, 6-4 в мач от първия кръг на турнира по тенис на червени кортове в Рим. След близо два часа битка и общо седем пробива в мача Гришо все пак показа класата си и пречупи младия си опонент. В следващия кръг българинът отново ще се изправи срещу Стефанос Циципас, като това ще бъде трета среща помежду им в рамките на по-малко от месец.

ПЪРВИ СЕТ

Двубоят започна на сервис на Брендън Накашима, който изостана с 30:15, но обърна гейма и спечели подаването си безпроблемно. Григор пък стартира със сервис гейм на нула. Димитров стигна до пробив в третия гейм, когато играта на Накашима не вървеше и българинът се възползва.

Накашима обаче успя да върне пробива още в следващия гейм. Той се добра до брейкбол, който Гришо отрази, за да изравни за 40:40. Младият американец се добра до нова точка за пробив и този път я реализира. Последва отличен сервис гейм за Накашима, който не даде точка на Григор.

Шестият гейм в мача се оказа изключително труден за Димитров, който бе на сервис. Бившият номер 3 поведе с 40:30 и имаше геймбол, но не успя да затвори подаването си, а след това и двамата имаха шансове да спечелят. Накашима пропиля два брейкбола и в крайна сметка не успя да пробие, за да се стигне до 3-3 гейма.

Димитров и Накашима проведоха нов маратонски гейм, но този път на сервис на американеца. Подобно на предния гейм, и тук сервиращият стигна до аванс от 40:30, но не се възползва от геймбола и се стигна до равенство. Григор използва момента, за да натисне съперника си, който обаче не се предаваше. След четири брейкбола обаче Димитров успя да пробие.

Гришо затвърди пробива в следващия гейм, давайки една точка на Накашима. При 5-3 американецът сервираше за оставане в сета, но отново се пропука. Григор поведе с 40:30, а Накашима отрази сетбола. След това обаче българинът се добра до нов сетбол, който този път реализира, за да затвори първия сет с 6-3.

ВТОРИ СЕТ

Втората част започна отлично за Григор, който спечели подаването си, а след това стигна и до ранен пробив. Българинът поведе с 40:0 и си осигури три брейкбола, като от втория опит успя да пробие и да поведе с 2-0 гейма във втория сет. 

Брандън Накашима върна пробива в третия гейм, когато проби Григор на 30. Последва безгрешен сервис гейм от американеца, спечелен на 0, за да се стигне до равенство 2-2 в сета. В следващия гейм Григор трябваше сериозно да се брани, спасявайки три брейкбола, но в крайна сметка поведе с 3-2.

Накашима също имаше известни трудности на свой сервис, като Димитров също стигна до точка за пробив, но все пак американецът изравни за 3-3. В следващите три гейма двамата тенисисти вървяха гейм за гейм, без пробиви. При 5-4 за Григор Накашима бе на сервис и се пропука. Американецът изостана с 40:15 и бе пробит от първия опит за 6-4 гейма във втория сет.

Григор Димитров - Брендън Накашима по ТВ: Къде да гледаме първия мач на Гришо в Рим?

Преди 1/32-финала

Нашият тенисист е непоставен в основната схема в италианската столица, като при успех над квалификанта от САЩ, с когото не е играл преди в официален мач, ще се изправи срещу познат съперник от последните седмици – четвъртия в схемата Стефанос Циципас. Гъркът надви Григор на два пъти по-рано в турнирите на клей в Барселона и Мадрид.

Григор Димитров е под №20 в световната ранглиста на ATP, докато Брендън Нашашима е №76!

Първата ракета на България е с баланс от 14 победи и 9 загуби през 2022 година, а младокът от САЩ e спечелил 7 мача и е допуснал 9 поражения!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички