Гришо: Чувствам се специално на трева, все едно имам пеперуди в тялото


Гришо: Чувствам се специално на трева, все едно имам пеперуди в тялото

1428 0

Всеки път, когато стъпя на трева, се чувствам специално, усещам различна връзка с настилката, обяви Григор Димитров при завръщането си в Куинс Клуб, където през седмицата ще започне защитата на трофея си от миналат година. Жребият отреди българинът да започне срещу друг бивш шампион от Куинс – Сам Куери (2010). При успешна серия пък Гришо може да срещне водачът в схемата и местен любимец Анди Мъри още на четвъртфиналите.

"Начинът, по който се движа, решенията, които взимам на корта...не знам защо се чувствам така, но това чувство е от първото ми стъпване на тревна настилка изобщо”, добави Димитров пред медиите на Острова.

Гришо признава, че печелейки първата си титла на трева в Куинс, той сбъдва една от юношеските си мечти.

„Миналата година изживях невероятен момент. Едно от първите неща, които направих е да позвъня на баща ми. Спомнихме си как съм идвал тук с „уайлд кард”, а сега държах титлата в ръцете си”, споредя хасковлията.

Запитан дали силният сезон на трева, който направи миналата година, ще го натовари с повече напрежение или ще му даде повече мотивация, Григор отговори: „Много е важно за един играч да достигне определено ниво. Следващата стъпка е да запазиш това ниво и да докажеш, че всеки път, когато излизаш на корта, си по-добър състезател. Това е тип напрежение, което искаш да имаш. Да усещаш пеперуди в тялото преди да излезеш на корта. На мен лично това ми харесва и разкрива част от характера ми. Мисля, че каквото и да правиш, трябва да го правиш с усмивка на лице. В момента, в който стъпя на трева, аз автоматично променям нагласите си, начина си на игра. Това е едно от добрите качества, които притежавам”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички