Златото на Благой Тодев събра 8620 лева в помощ на болна медицинска сестра


Златото на Благой Тодев събра 8620 лева в помощ на болна медицинска сестра
Снимка: Getty Images

1289 0

Младата надежда на българския биатлон Благой Тодев продаде на търг златния си медал от Европейското първенство за младежи в Поклюка, Словения, спечелен преди месец. Тодев, който участва и на Зимните олимпийски игри в Пекин, събра 8620 лева за своя медал.

Победител в търга е Фейсбук групата "Биатлон България", от която нейни членове колективно са събрали въпросната сума. Благой Тодев е успял да продаде на търг и два от състезателните си номера за още 4000 лева, като и двете суми се даряват в помощ на болна медицинска сестра.

"Победител в търга е групата Биатлон България. Заедно успяха да съберат сумата от 8610лв (б.р. - сумата е 8620 лв., тъй като 10 лева са постъпили в последния момент). Два от състезателните номера събраха общо 4000лв. Благодаря ВИ за невероятните неща, които правите", написа Благой Тодев във Фейсбук.

Един от администраторите на групата "Биатлон България" - Ангел Гелов, написа следното: "Както повече от вас вече разбраха, успяхме да наддадем най-високата цена в търга на Blagoy Todev. Първата цел е изпълнена и медалът ще остане там, където му е мястото! Пиша тази публикация за да Ви информирам, че сумата от 8620лв. вече е преведена по сметката на г-жа Нели Гълъбова. Остава да ѝ пожелаем бързо събиране на останалите средства и скорошно оздравяване! Радвам се, че всички заедно успяхме да се мобилизираме и да се включим в тези две каузи!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички