"Златният" Едмонд Назарян: Нямах тактика срещу Чобану, вложих всичко, което знаех


"Златният" Едмонд Назарян: Нямах тактика срещу Чобану, вложих всичко, което знаех
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

3435 0

Българският борец Едмонд Назарян разкри, че не е имал тактика за финалната схватка на Европейското първенство по борба в Загреб. Той призна, че е вложил всичко, което знае, за да стигне до титлата до 60 кг след победа над Виктор Чобану, европейски шампион от 2019-а и световен първенец от 2021-ва.

"На най-високото ниво в борбата трябва да вложиш всичко, което знаеш. Излязох да се боря с всичките си възможности и каквото стане – стане. Това е борба, нямах тактика. Знам, че той е класен борец и трябваше да вложа всичко, което знам. Излязох и ми се получи. Гледал съм го като малък и знам, че той прави неочаквани хватки. Имах усет да затворя борбата и да не му бъде лесно", заяви Назарян за БТА след триумфа.

"Това нямаше да се случи без треньора ми, без близките и приятелите, без родителите. Няма как да продължавам без всички, които ме подкрепят", категоричен бе младият борец, който надви с невероятните 13:0 молдовеца.

Следващото предизвикателство пред българина е класиране на Олимпиадата в Париж. Първата квалификация са световните финали в Белград тази есен и Назарян е уверен, че има сили да спечели квота още тогава. "Разбира се, че имам сили. Готвим се усилено с треньора и ще дам всичко от себе си, за да завоювам квотата", бяха думите му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички