Страхотно! Назарян и Милов ще спорят за титлите на Европейското по борба в Загреб


Страхотно! Назарян и Милов ще спорят за титлите на Европейското по борба в Загреб
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

3076 0

Борците ни Едмонд  Назарян и Кирил Милов се класираха на финалите на европейското първенство по борба в класически стил в Загреб. Те ще излязат в спор за титлите в своите категории утре.

Назарян победи с 5:1 арменеца Кеворк Гарибян в категория до 60 кг.. Двамата борци не се огънаха под партер в цялата схватка и в крайна сметка спечели по-техничният. При 1:1 Назарян избута съперника си извън тепиха за допълнителна точка, след което националът ни добави още три към актива си за крайното 5:1.

"Направихме добра подготовка, даже бяхме заедно с арменците и се познаваме добре. Излязох, борих се до края и се радвам, че спечелих. Вярвах, че ще го направя и излизам само с мисълта за победа. В борбата трябва да си винаги готов и да мислиш позитивно", заяви Назарян след класирането си за финала.

Утре той ще спори за титлата  с молдовеца Виктор Чобану, който надви сърбина Джорджи Тибилов в другия полуфинал.

Кирил Милов продължава да бъде безупречен в защитата на титлата си, след като на полуфиналите надви със 7:0 италианския национал Николоз Какелашвили.

"Успях да постигна всичко, което исках за днес. Не допуснах грешки и това е много важно за такова първенство. Чака ме мач срещу Артур Алексанян, от когото имам да взимам реванш. Няма непобедими, но трябва да дам всичко от себе си", каза Милов след успеха си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички