Защо голфът е толкова популярен спорт?


Защо голфът е толкова популярен спорт?
Снимка: pixabay.com

2772 0

В днешни дни хората могат да си позволят лукса да харесват всякакви спортове. Въпреки че футболът, баскетболът, а и тенисът са трите най-популярни спорта, то много други, както и голфът, има много лоялни фенове.

Този спорт се утвърждава все повече и повече, особено в САЩ, където милиони хора четат новини, гледат турнири, а също така и практикуват любителски спорта. Нужно е да се отбележи, че играта набива огромна популярност и в страни като Шотландия, Япония и Канада.

Ако се учудвате от това нещо, нека „хвърлим поглед” върху няколко неща, които правят спорта толкова привлекателен.

Забавно е да го гледаш

Има нещо в тази игра, която те кара да се чувстваш доволен, когато я гледаш. Дори и когато нямаш шанс да наблюдаваш големите турнири, има много малки надпревари, които ти доставят удоволствие. Голфът е един от спортовете, които в началото може да изглежда сложен, но след като научим основите, ще видим, че далеч не е толкова труден. За щастие има много ръководства и видеоклипове в различните видео платформи, които могат да ни помогнат да разберем тънкостите на този фантастичен спорт.

Тайгър Уудс

Ооо, да – Тайгър. Всеки, който чува за спорта голф, първата му асоциация навярно е именно легендарният голфър от Щатите. Разбира се, има още няколко велики спортисти, но всеки един от тях може да се съгласи, че Уудс е смятан за най-популярният играч в историята на играта. Освен че е отличен играч, турболентният живот на Уудс прави така, че много хора да следят изявите му отвъд окито.

Спортът генерира приходи от сериозни сделки от реклама, а гарнирано с това Уудс успява да прибира и огромна част от парите по сделките, след като привлича собствени рекламодатели заради своята харизма. Със сигурност Тайгър е вдъхновителят на новата генерация голф играчи.

Прекрасните голф игрища

Дори и да не се занимавате със спорт, вероятно мнозина от нас остават впечатлени, когато посетим едни от най-големите футболни стадион в света. Излишно е да казваме, че има много спиращи дъха голф игрища, особено в САЩ, които също са важен фактор за популярността на този спорт. Освен изискано окосената трева, може да имаме невероятни пясъчници и малки езера, които допълват красивата гледка на играта.

Голфът е спорт, който може да смесва и други дейности

Едно от нещата, които правят голфа толкова уникален, е фактът, че този спорт може да служи за „инструмент” и за други неща, освен забавление. Някои хора водят семействата си със себе си за отдих, докато други канят потенциални бизнес клиенти и обсъждат различни аспекти на предстоящите си сделки. С други думи, този спорт е отличен за общуване. Дори и да не играете голф, винаги може да присъствате на различни турнири и да разговаряте с останалите зрители.

Спортът има ефект върху вашето психично здраве

За съжаление, неща като стрес, глобална пандемия и липса на финансов ресурс със сигурност не проявяват положителен ефект върху психичното здраве на обществото. Ето защо трябва да намерим нещо, което да ни позволи да се отпуснем. Навярно голфът е една от най-добрите дейности за релаксация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички