Заради войната в Украйна: Изхвърлиха хегемона Русия от фигурното пързаляне!


Заради войната в Украйна: Изхвърлиха хегемона Русия от фигурното пързаляне!
Снимка: Getty Images

2320 0

Руските и беларуските състезатели по фигурно пързаляне получиха забрана за участие във всички международни състезания във връзка с инвазията на Украйна, съобщиха от Международния съюз по фигурно пързаляне (ИСЮ).

„Съветът на Международния съюз по фигурно пързаляне се съгласи, че с незабавен ефект и до второ нареждане, нито един фигурист от членовете на ИСЮ на Русия и Беларус ще бъде канен или допускан до участие в международни състезания по фигурно пързаляне“, се казва в изявлението на Федерацията.

Русия е световна сила във фигурното пързаляне, като спечели наскоро шест медала, два от които златни, на Олимпийските игри в Пекин. Забраната включва и атлети, състезаващи се в шорттрек и бързо пързаляне с кънки.

ИСЮ добави, че решението е било взето, след като те „внимателно оценили“ изявлението на Международния олимпийски комитет (МОК) в понеделник. Припомняме, че МОК бе призовала федерации и организации да изхвърлят руски и беларуски спортисти и съдии от международни състезании.

По-рано през деня, Международната федерация по волейбол отне домакинството на Русия на Световното първенство през август и септември тази година.

Как конфликтът между Русия и Украйна се отразява на световния спорт, вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички