Залозите на Fantasy спортове набират популярност в Европа


Залозите на Fantasy спортове набират популярност в Европа
Снимка: iStock

1396 0

Сигурни сме, че всеки спортен запалянко поне веднъж в живота си е изразявал много негативно мнение срещу ръководството на любимия тим. Всичко започва някъде през трансферния прозорец, когато очакваме да дойдат правилните играчи, след това продължаваме с критики към системата, разбирателството между играчите и още много други. Истината е, че критики в спорта винаги ще има, но пък от много време всеки един спортен почитател може да влезе в обувките на фентъзи мениджърите и да се състезава срещу други играчи.

И през последните години ще открием, че само на американския пазар има ръст от близо 90% ръст на този вид забавление. И макар и феновете в САЩ да смятат, че това е бъдещето, в Европа ще открием, че фентъзи спорт се играе от много време, впрочем точно това начинание се смята за нещо особено приятно и вълнуващо. Какво точно представлява тази идея? Даваме пример с футбола, защото той винаги се смята за един от най-популярните спортове и генерира сериозен интерес в глобално отношение.

Идеята е, че всеки играч може да създаде свой отбор, използвайки всички регистрирани играчи в дадено футболно първенство. За да не се копира дословно целият водещ тим, обикновено правилата изискват да разполагате с до 3 играча от тим, а за да не вземете звездите, разполагате и със стартов бюджет, точно както ще забележим, че се случва в реалния свят. Хибридният отбор не може да излезе срещу други тимове по техническа причина, но пък може да носи точки и именно този актив определя победителя. Ако обърнем малко внимание на efirbet с ревю за palmsbet ще забележим, че точно такава опция присъства в портфолиото на букмейкъра, като се предлага правенето на виртуален отбор за една среща, един кръг от първенство, а защо не и за целия сезон.

Нивото на реализъм е постигнато, защото играчите могат да се контузват, да бъдат заменяни, разполагаме с бюджет да избираме нови, когато дойде трансферен прозорец и още много други. Едно е сигурно, макар и фентъзи игрите да са изключително забавни, в никакъв случай не трябва да се смятат за лесни и точно това привлича феновете. Що се отнася до създаването на такава платформа, в момента има две Шведски компании, които предлагат тази  опция на букмейкърите. Някои вече предлагат и правенето на фентъзи отбори в електронните спортове, особено след като тук се говори за милиони почитатели.

Най-важното е, че можем да направим фентъзи отбор за почти всяка една дисциплина, създаването на подобна платформа в никакъв случай не трябва да се смята за особено предизвикателство. Необходимо е да се намери базата с всички регистрирани играчи, а след това да се установят и правилата. Най-важното е, че тук можем да играем не срещу букмейкъра, а срещу други почитатели, като най-добрите винаги могат да инкасират и печалби.

Експертите смятат, че това предложение привлича и хора, които по принцип не биха открили интерес към поставянето на друг вид залози, следователно ще очакваме през следващите години спокойно ще очакваме и развитие в индустрията, като добавянето на нови функции, макар и настоящите да предлагат необходимата формула за по-привлекателни преживявания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички