Шокиращо: Божидар Андреев спира с щангите на 24 години, отрича конфликт с треньора


Шокиращо: Божидар Андреев спира с щангите на 24 години, отрича конфликт с треньора
Снимка: LAP.BG/Любомир Асенов

3656 0

Огромна изненада разтърси българските щанги в ранните часове на днешния 20 ноември - един от най-талантливите ни състезатели - Божидар Андреев, е решил да спре със спорта и да се занимава с нещо друго, пише "Мач Телеграф".

24-годишният ни щангист, който е роден в Тополчане, е заявил, че повече няма желание да тренира и това е единствената причина да вземе това решение, като отрече да е имал конфликт с треньора си:

"Не ми се тренира повече, това е единствената причина да си тръгна. Нямам конфликт с личния си треньор", отговорил той на журналистически въпрос.

Божидар Андреев е европейски шампион от Батуми през 2019 година, бронзов медалист от световното първенство в Патая, а през лятото завърши пети на Олимпийските игри в Токио, като определено показа, че има огромен потенциал и бъдещето е пред него. 

Въпреки това, българинът вече си е събрал багажа и е напуснал лагера на националния отбор, който се провежда в Нови извор. Андреев трябваше да участва и на световното първенство в Ташкент идния декември, но заявката му вече е оттеглена!

При завръщането си от Игрите през лятото, той заяви на летище София, че е много амбициран да спечели медал за България на Олимпийските игри в Париж през 2024 година...

"Дано решението му е временно и да се върне, защото има страхотни качества за още успехи на подиума", е бил краткият коментар на треньора на България Иван Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички