Възможност за Кубрат Пулев да се състезава на Олимпиадата в Рио


Възможност за Кубрат Пулев да се състезава на Олимпиадата в Рио
Снимка: БГНЕС

1975 0

Професионалните боксьори ще могат да се състезават на Олимпиадата в Рио това лято. Решението бе гласувано на извънреден конгрес на Международната боксова федерация (AIBA) днес, като 84 от общо 88 делегати гласуваха в подкрепа.

Това решение ще даде възможност и на най-добрият български боксьор Кубрат Пулев също да подаде заявка за участие. Преди време самият Кубрат заяви, че с удоволствие би взел участие в Рио.

С максимата "атаката е най-добрата защита" Кубрат Пулев взе скалпа на Дерек Чисора

Боксът е последният от всички летни и зимни спортове, за който се гласува подобно решение, което означава, че няма повече забрани за професионалистите да се състезават на Олимпийските игри. Преди няколко месеца тази възможност поради недоволство в голяма част от боксьорите, които са се готвили за Рио на аматьорско ниво, а сега ще трябва да се състезават срещу професионалисти.

Скоро ще стане ясно колко от професионалистите ще могат да вземат участие на Олимпиадата, като срокът за заявки е до откриването на Игрите на 5 август. Не се очаква да има боксьори с уайлд кард и всички ще трябва да минат през квалификации.

Олимпиадата ще се състои от 5-ти до 21-ви август в Рио де Жанейро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички