ESPN: Кубрат е на крачка от двубой за световна титла


ESPN: Кубрат е на крачка от двубой за световна титла
Снимка: БГНЕС

2515 0

С победата си над Дерек Чисора, европейският шампион Кубрат Пулев се премества една стъпка по-близо до битка срещу носителя на пояса на Международната боксова федерация в тежка категория Антъни Джошуа, пише ESPN.

Първо обаче Джошуа ще защитава своята титла срещу Доминик Бризийл - Бедата (САЩ), като мачът ще се състои на 25 юни в Лондон. Кобрата пък продължава напред в елиминационния турнир за определяне официалния претендент за титлата на Международната боксова федерация. Най-голяма е вероятността той да бие с победителя от срещата между Джоузеф Паркър и Карлос Такам. Шампионът от тази мини надпревара ще има възможност да се бие за световната корона.

Самият Джошуа призна, че Кубрат е бил по-добър от Чисора и написа в Twitter като отговор на запитвания "Боксът не е шега работа. Това е тежък спорт. Правилният човек спечели този двубой".

Посрещнаха Кобрата като национален герой, той: Планирам още един мач през 2016-а, може и в София

Най-добрият български боксьор стигна категорично до успеха над Чисора, въпреки че един от тримата съдии на срещата даде победа за Чисора със 113:115 точки, но все пак правдата възтържествува, другите двама дадоха 116:112 и 118:110. Сега Пулев е на победа разстояние от осигуряването на битка с Джошуа, след като показа порядъчна и ефективна игра.

Британецът нямаше идеи, с които да притисне Кобрата като в 8-ми рунд дори се оплака на рефера за начина на игра на Пулев. След края на 12-ти рунд Чисора вдигна своите ръце, а Кубрат просто се изсмя. Оценката на съдията, видял битката в полза на Чисора, също бе шега, пише изданието.

Съдията, гласувал за Чисора, да мине тест за наркотици! Незабавно!

И Пулев, и Чисора безуспешно опитаха да оспорват световните титли на братята Кличко. Първо Чисора загуби от Виталий през 2012г. за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет. Пулев пък нокаутиран от Владимир Кличко през 2014 в петия рунд. Според тези доказателства никой от настоящите носители на световна титла не би трябвало да се притеснява.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички