Време разделно за Кубрат Пулев: Получава мач за световната титла!


Време разделно за Кубрат Пулев: Получава мач за световната титла!
Снимка: БГНЕС

5422 0

Тази седмица ще бъде решена съдбата на световната титла на IBF в тежка категория. Шампион е Антъни Джошуа, а задължителен претендент №1 е Кубрат Пулев, като мач между двамата се очакваше да има до края на година. Единствената пречка за това е Владимир Кличко.

Украинецът има клауза за мач реванш срещу британския хегемон в тежка категория, като се очаква той да се възползва от нея възможно най-скоро. В същото време обаче от IBF настояват следващия мач на Джошуа да е срещу Кобрата. В противен случай, федерацията е склонна да отнеме титлата на боксьора, който се опитва да убедини всички пояси на основните боксови организации. Очаква се решение през тази седмица, но Еди Хърн вярва, че следващият съперник на Джошуа е именно Кличко, а от IBF няма да направят проблем, стига следващият противник на един от двамата да е българинът.

"Усещам, че следващият съперник на Джошуа е Владимир Кличко. Все ме питат дали има някакъв срок за организирането на подобен мач? Не знам как да отговоря, защото ситуацията е такава, че мач трябва да има. Но всичко зависи от това дали те ще се откажат от мач. Тази седмица Кличко има среща с агента си и, ако не решат да се откажат, мач ще има", каза Еди Хърн по повод следващата битка на британеца.

От Sky Sports не подминаха темата с Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на IBF. Промоутърът на шампиона обяви, че се чака решението на федерацията през тази седмица дали ще одобри молбата на Джошуа да бъде изчакан мачът с Кличко.

"Чакаме финалното решение на федерацията до края на седмицата. Вярваме, че мач от подобен магнитут ще ни осигури отсрочка, като разбира се победителят ще се изправи срещу Кубрат Пулев", коментира Хърн.

"Не можем да не се бием с Пулев. Този мач няма да изчезне от нашата програма и не се и опитваме да го премахнем, просто имаме договорни отношения, които не можем да нарушим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички