Владимир Кличко се отказа от бокса и отвори пътя на Кубрат за мач с Джошуа!


Владимир Кличко се отказа от бокса и отвори пътя на Кубрат за мач с Джошуа!
Снимка: Gulliver/GettyImages

6873 0

Украинската боксова легенда Владимир Кличко прекарятва своята състезателна кариера и отказва да излезе в реванш срещу световния шампион Антъни Джошуа. Новината обиколи всички немски медии, а след това бе официално потвърдена и от самия Кличко.

"Нарочно си оставих няколко седмици преди да взема това решение, защото исках да мине достатъчно време от боя на стадион “Уембли”. Като аматьор и професионален боксьор, аз постигнах всичко, за което съм мечтал и сега искам да започна воята втора кариера след спорта", заяви Кличко, използвайки официалния си сайт. Той се оттегля от спорта на 41 години след 64 победи в 69 мача на професионалния ринг и златен олимпийски медал от игрите в Атланта през 1996 г.

Това означава, че Джошуа най-вероятно трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев в следващия си двубой. Кобрата е официален претендент за пояса на IBF, който в момента се държи от Джошуа, но организацията реши да отложи евентуален мач между тях, ако Кличко поиска реванш от британеца. В края на април Джошуа нокаутира Кличко пред 80 хиляди зрители на стадион "Уембли".

Вчера 27-годишният британец заяви, че се надява да има реванш с Кличко, но все още чака решението на украинеца. Промотърът на Джошуа - Еди Хърн, наскоро каза, че неговият боксьор със сигурност ще се бие на 11 ноември в Лас Вегас, но все още не е ясен противникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички