ВИДЕО: Ноа Лайлс показа кой е господар на 200 метра с ново впечатляващо бягане


ВИДЕО: Ноа Лайлс показа кой е господар на 200 метра с ново впечатляващо бягане
Снимка: Getty Images

1367 0

Световният шампион Ноа Лайлс постигна нов успех в съперничеството си срещу своя сънародник Майкъл Норман на 200 м по време на спирката от Диамантената лига в Лозана. Лайлс спечели с време 19.56 сек, докато световният първенец на 400 м Норман остана втори с личен резултат за сезона от 19.76 (Лайлс има личен резултат 19.31, постигнат на Световното тази година).

Съотборничката на Лайлс – Алия Хобс, се възползва по най-добрия начин от отсъствието на ямайското дуо Шели-Ан Фрейзър-Прайс и Илейн Томпсън-Хера, за да триумфира в женските 100 м. Фрейзър-Прайс отказа участие в последния момент заради мускулен проблем, докато Томпсън-Хера бе дисквалифицирана на старта. Хобс записа време от 10.87 сек и спечели с фотофиниш пред трета представителка на Ямайка – световната шампионка на 200 м Шерика Джаксън.

Двукратният европейски шампион Якоб Ингебритсен постави водещо в света време от 3:29.05, за да остави зад себе си кениеца Абел Кипсанг на 1500 м. Трикратната златна медалистка от европейски първенства Фемке Бол от Нидерландия счупи рекорда на спирката за триумф с 52.95 сек в дисциплината 400 м с препятствия за жени. Жасмин Камачо-Куин спечели на 100 м с препятствия, като остави зад себе си Тоби Амусан на 0.11 сек, грабвайки победата с рекорд на трасето от 12.34 сек. Още един рекорд на спирката в Лозана бе поставен на 3000 м за жени, където завърналата се след контузия Франсин Нийонсаба от Бурунди спечели състезанието с време от 8:26.80 пред американката Алиша Монсън и кенийката Беатрис Чебет.

Представителят на Ямайка Рашийд Броудбел стигна до изненадващ успех на 100 м с препятствия за мъже, като слезе под 13 сек за първи път в кариерата си, за да се справи със силната конкуренция с време от 12.99 сек. На почетната стълбичка се качиха още Трей Кънингам и Грант Холоуей. Индиецът Нирадж Чопра пребори конкуренцията на европейския шампион от Чехия Якуб Вадлейх в хвърлянето на копие след 89.08 м.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички