Ден 5 в "Крусибъл": Джъд Тръмп е на 1/8 финал, Марк Селби избухна с брейк от 142 точки


Ден 5 в "Крусибъл": Джъд Тръмп е на 1/8 финал, Марк Селби избухна с брейк от 142 точки
Снимка: Getty Images

1144 0

През изминалия пети ден от Световното първенство по снукър на Острова, Джъд Тръмп, Бари Хоукинс и Марк Уилямс постигнаха победи и се класираха за 1/8-финалите в турнира. Марк Селби пък стартира ударно и постигна най-големия брейк в турнира до този момент. Ето и всичко по-интересно от 5-ия ден в шефилския "Театър на мечтите":

Джъд Тръмп 10:4 Лиъм Хайфийлд

След като в първата сесия световният №1 си осигури комфортна преднина от 7:2, днес той не допусна изненада в доиграването и се класира сред най-добрите 16 в "Крусибъл", затваряйки мача с 10:4 фрейма. 

Въпреки загубата, Лиъм Хайфийлд трябва да бъде похвален за откритата си игра и едната стотачка, която записа на сметката си. Той показа голямо хладнокръвие във важни ситуации, но при брейк-билдинга му липсваше постоянност и Тръмп се възползва от това.

Марк Уилямс 10:4 Сам Крейги

Въпреки че загуби първите два фрейма от своя 1/16-финал, световният шампион от 2018 година не срещна трудности по пътя към следващата фаза в "Крусибъл". Марк Уилямс, както винаги, тръгва една идея по-мудно в турнирите и днес най-високият му брейк бе 94 точки. Все пак той е доказал, че в течение на мачовете успява да набере скорост. 

Бари Хоукинс 10:3 Матю Селт

11-ят в света Бари Хоукинс срази набързо квалификанта Матю Селт, който през март достигна до 1/2-финалите на Гибралтар оупън. В първата сесия между двамата фреймовете вървяха точка за точка, но постепенно Хоукинс намери ритъма си и пое контрола върху масата в свои ръце. Той дори записа два сенчъри брейка от 137 и 126 точки по пътя си към 1/8-финалната фаза.

Марк Селби 8:1 Кърт Мафлин

Трикратният световен шампион Марк Селби е на две партии от присъединяването си към най-добрите 16 в "Крусибъл". Световният №25 Кърт Мафлин дотук не успява да окаже сериозна съпротива на "Веселяка от Лестър". Селби записа две стотачки от 101 и 142 точки, втората от които е най-високият брейк на Световното първенство до момента! Утре (22.04) предстои доиграването на срещата.

Шон Мърфи 4:5 Марк Дейвис

Шон Мърфи, донякъде изненадващо, изостава в резултата след изиграването на първите 9 фрейма срещу ветерана Марк Дейвис. Световният №7 записа едно сенчъри от 113 точки в последната партия от първата сесия и утре (22.04.) ще трябва да спечели 6 от оставащите 10 фрейма, ако иска да участва на 1/8-финалите в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички