Вегнер налага шампионски стил на Кобрата в Берлин


Вегнер налага шампионски стил на Кобрата в Берлин
Снимка: Официалната страница на Кубрат Пулев във Фейсбук

2275 0

Само два месеца, след като започна да работи с легендарния Ули Вегнер, Кубрат Пулев кипи от амбиция да се завърне по-силен отпреди. "Сега е моето време. Няма да пропилея този втори шанс", казва българинът пред германските медии, които надникват с любопитство в лагера на Кобрата и 72-годишния белокос експерт.

Тренировките се провеждат по два пъти на ден в боксовата зала на "Олимпиащадион" в Берлин. Освен за Пулев Вегнер отговаря за подготовката на още двама боксьори на мениджърска агенция "Зауерланд" в тежка категория за професионалисти. Това са Денис Бойцов (Русия) и Джак Кулкай (Еквадор). Най-много сили и енергия специалистът отделя обаче на нашето момче, пише "Преса".

"Кубрат притежава изключителни данни. Има необходимата физика, както и техника, за да бъде на върха. Проблемът е, че досега той се биеше изключително отворено, а този стил категорично нямам как да го направи световен шампион. Трябва му коренна промяна, даже драстична. Трябва да се научи да се боксира стратегически и да играе в защита", споделя треньорът на Кобрата, след като колегата му Ото Рамин бе уволнен месец след загубата на най-добрия ни боксьор от Владимир Кличко през ноември 2014-а в Хамбург.

"Човек трудно променя навиците си, когато е на 32 години, но историята помни много добри спортисти, които са го постигали с много воля и инат. Вярвам, че Кубрат ще бъде един от тях след време", коментира новият наставник на българина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички