Кобрата аут от елита на световните ранглисти


Кобрата аут от елита на световните ранглисти

2005 0

Кубрат Пулев изпадна от елита на световните ранглисти в тежка категория. Мeждународните организации изхвърлиха от Топ 5 българина, който не се е качвал на ринга след поражението от Владимир Кличко на 15 ноември миналата година. Тогава софиянецът беше нокаутиран в петия рунд на галавечерта в Хамбург (Гер).

Кобрата достигна до първата позиция в ранглистата на Международната боксова федерация (IBF). Той беше и в десетката на още две организации. В момента най-предното класиране на българина е седмо място в ранглистата на IBF. Пулев е 11-и според Световната боксова асоциация. 33-годишният боксьор не фигурира в Топ 15 на останалите две престижни организации Световен боксов съвет и Световна боксова организация.

Кобрата загуби доста позиции и в класацията на боксовата енциклопедия boxrec, която е считана за най-обективна. До мача с Кличко българинът беше твърдо на втора позиция, но сега се е смъкнал на шесто място. Пред него са Александър Поветкин (Рус), Тайсън Фюри (Анг), Дионтей Уайлдър (САЩ) и Вячеслав Глазков (Укр).

Причината за спада в класирането е липсата на мачове. Освен това боксовите организации са останали много изненадани от решението на Пулев да не плати претендентските такси за три от поясите на Владимир Кличко в навечерието на техния мач. Това е настроило отрицателно организациите, което рефлектира и върху рейтинга на Кобрата, пише "България Днес".

Очаква се българинът да се завърне на ринга през юни. Той вече тренира със своя нов наставник Ули Вегнер. Има огромна възможност Пулев да се появи с събота в Рощок (Гер) като специален гост на силна галавечер. Шоуто е организирано от неговата компания "Зауерланд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички