Писаха на борците "четворка" за Баку


Писаха на борците "четворка" за Баку

1227 0

Оценка 4 по шестобалната система пиша федерацията на родните борци за представянето им на Европейски игри в Баку. Това обяви генералния секретар на централата Рахмат Сукра след заседание на управителния съвет.

Акцентът в календара през 2015 година пада изцяло върху световното в Лас Вегас през септември. С цел спечелване на квоти за олимпиадата в Рио де Жанейро подготовката на световните шампиони Иво Ангелов, Михаил Ганев, Елис Гури и Христо Маринов е насочена именно натам.

Генсекът призова да не се насажда разделение в борбата като се противопоставя представянето на различните стилове. Според него през годините на новия век винаги един от тях е водещ в представянето на най-успешния ни спорт. На световното Москва 2010 пък България стана единствената от близо 100 страни-участнички с шампиони и в трите стила.

„Искам и да напомня, че бюджетът на всяка федерация се определя по строги критерии на база класиране в големи първенства, а не се дава даром. И борбата си го е отвоювала с труд пот и медали. А от началото на 2015-а си го защитава с отличия от европейските форуми, които са вече петнайсет“, заяви Сукра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички