В Русия: Парите от боя с Кличко сломиха морално Пулев


В Русия: Парите от боя с Кличко сломиха морално Пулев

2974 0

На интересен текст* се натъкна Sportline.bg на сайта на Федерацията на професионалния бокс в Русия. В материал, озаглавен "Паднали духом под тежестта на парите" авторът Дмитрий Милованов анализира как боксьорите влизат в професионалния бокс, привлечени предимно от парите. Като пример за такъв спортист е даден най-добрият български боксьор Кубрат Пулев.

Публикуваме отделни цитати от материала, най-вече тези, касаещи Пулев, който снощи се завърна на пътя на победите в кариерата си на професионалист, печелейки първия си бой след нокаута от Владимир Кличко. Той се наложи с 3:0 съдийски гласа над Джордж Ариас.

"За какво му е на аматьора да стане професионален боксьор? Не, за какво му е на човек да стане професионалист в бокса? Слава и пари - това са крайъгълните камъни на всичко в индустрията на професионалния бокс. За феновете тези две неща са в този ред, за боксьорите - в обратен".

"Защото гладният лъв е силен лъв, ситият е котенце".

"Кубрат Пулев получи най-големия чек в кариерата си в боя срещу Владимир Кличко. Почти 2 милиона долара му донесе тази битка... Представете си за миг, че се събуждате милионери. Какво ще направите първо? Разбира се, че ще кажете: "Да върви всичко по дяволите! Аз си взех своето. Главата на Пулев продължи цял месец да бръмчи от ударите на Кличко. И през това време там се зародиха цял рояк мисли за това защо му е да рискува отново живота си, след като разполага със сума, с която може да си купи всичко, което душата му иска. Може да открие свой рестирант и да живее спокойно до края на дните си".

"Сломиха ли парите Майдана и Пулев? Физически - не, но морално - и още как. Главната причина за отсъствието им от ринга е паричният товар, паднал на крехките им плещи. Всички гореизброени фактори се появиха в живота им, заедно с данъчните по местата, където те живеят. В резултат ние почти загубихме двама много ярки и интересни боксьори".

"Разбира се, априте са си пари, но след всичко това вие можете да загубите истинската си цел. Когато мотивацията е загубена и ръкавиците висят на един пирон, парите с течение на времето може да се превърнат в тежест. Ще искаш да се върнеш на ринга и отново да постигнеш нещо. Но времето ще бъде загубено и няма да се върне".

* Текстът е публикуван на 3 октомври, преди мачът на Пулев с Ариас да бъде обявен официално.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички