В "небесата" на Италия: След 9-часово бягане Григорова остана на едва 3 секунди от медал!


В "небесата" на Италия: След 9-часово бягане Григорова остана на едва 3 секунди от медал!
Снимка: Фейсбук

1647 0

Royal Ultra Sky Marathon бе деветият старт от Световните серии по скайрънинг и втори на територията на Италия. Горещина, предизвикателна надморска височина и сняг – още преди старта, 55-километровото състезание с денивелация от 4141 метра даде заявка за сериозно изпитание дори за най-опитните скайрънинг атлети. Изкачванията и спусканията се редуваха непрекъснато, а равните участъци бяха сведени до минимум.

Българската представителка Антония Григорова, за която това бе четвърти старт в Сериите за 2019, направи впечатляващо бягане, като през по-голямата част от трасето, се движеше на трета позиция. Тя завърши състезанието на четвърто място, като избяга дистанцията за 8:48:38, оставайки на едва три секунди след испанката Оихана Азкорбербетиа. След силно оспорвана надпревара за призовото първо място, победителка стана лидерката в Генералното класиране – датчанката Рагна Дебатс, която постави и нов рекорд на трасето – 7:52:40. Второто място бе за Мириам Гиоу Боус от Франция, която завърши с време 8:14:53.

След финала Антония сподели: „До 40-ия километър се движих на 3-та позиция. Там бях задмината от испанската състезателка (която остана 3-та в крайното класиране), а аз самата почувствах умора и отпадналост, които се опитах да преодолея с прием на повече калории и течности, и до някъде се получи. Към края на дистанцията стана доста топло, а близо зад мен имаше голяма група състезателки, което ми подейства демотивиращо, защото знаех, че за да задържа 4-тата позиция ще трябва да избягам финалните 5 км в спускане на макс. И може би за първи път успях да се справя, което ме радва изключително много“.

При мъжете първото място спечели италианецът Кристиан Миноджио, който избяга трасето за 6:50:04. Секунда след него премина финала французинът Готие Айра, с време 6:51:01. Третото място бе за Риу Уиеда от Колумбия (6:56:49).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички