Юсейн Болт се отказа от футболната си мечта


Юсейн Болт се отказа от футболната си мечта
Снимка: Guliver/GettyImages

1735 0

Последното състезание на осемкратния олимпийски шампион бе на Световното първенство през 2017 в Лондон, когато Ямайки завоюва едва един златен и три бронзови медала, включително третото място на Болт на 100 м. "Мисля, че повечето от тези лекоатлети си мислят, че е много лесно", сподели той пред журналисти. "Когато нашето поколение пристигна, ние имахме далеч повече затруднения."

Болт, който все още е притежател на световните рекорди на 100 и 200 м, добави още, че Ямайка разполага с голям потенциал, но има проблем с мотивацията на атлетите, след като те подписват сериозни финансови договори след завършването на университет.

"Те са щастливи, независимо от ситуацията, затова според мен най-важното ще е тези състезатели да намерят мотивация, защото не ни липсва талант – виждал съм го през годините", отбеляза той. "Но когато станат професионалисти и са част от световния елит, те нямат нужната мотивация и не работят достатъчно, за да достигнат до нивото на Юсейн Болт, Йохан Блейк или Шели Фрейзър-Прайс. Всичко зависи от положения труд и мотивация за постигане на най-високите цели", завърши Болт.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички