Турция в захлас по Екатерина Аврамова


Турция в захлас по Екатерина Аврамова
Снимка: БГНЕС

2119 0

Екатерина Аврамова е тема №1 в турския спортен печат през последните няколко дни, съобщава вестник "Преса". 22-годишната плувкиня, която всеки момент официално ще вземе местен паспорт, се озова на челна страница на всекидневника "Милиет“.

"Тя е млада, красива и талантлива и тепърва ще печели медали за страната ни“, се казва в материала, посветен на рекордьорката на страната ни на 50, 100 и 200 м гръб.

Журналистите от "Милиет“ отиват още по-далеч, като сравняват бъдещото попълнение в националния си отбор с легендата във вдигането на тежести Наим Сюлейманоглу, който израства в България, но бяга в Турция през 1986 г. едва 19-годишен.

"Толкова интересна спортна история, която да свързва България и Турция, не е имало от времето на Сюлейманоглу“, коментира вестникът, като уточнява, че плувкинята има много дълъг път да извърви, докато успее поне малко да се доближи до успехите, които Наим е завещал на турския спорт като активен щангист (три олимпийски, пет световни и две европейски титли - б.а.).

Аврамова, която на 12 ноември ще навърши 23 години, запазва мълчание по темата. За момента тя продължава да се подготвя в Англия, където живее през последните почти 10 години заедно с майка си и по-малката си сестра. От понеделник тя е в Шефилд, където ще представлява своя клуб „Илинг“ в първенството на Великобритания.

Според медиите край Босфора със случая с натурализацията на Екатерина Аврамова вече се занимава Международната федерация. От ФИНА се очаква да сигнализират с официално писмо родната централа за желанието на плувкинята занапред да се състезава под турски флаг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички