Треньорът на Фелпс отмъква българка в Турция


Треньорът на Фелпс отмъква българка в Турция
Снимка: БГНЕС

1585 0

Талантливите български плувци ще намалеят с един. Екатерина Аврамова е решила да се състезава за Турция и чака паспорт в южната ни съседка, пише вестник "Преса".

22-годишната спортистка е привлечена в националния тим на чуждата държава от един от най-известните треньори в света - Боб Боуман.

Специалистът е известен като откривателя на 18-кратния олимпийски шампион Майкъл Фелпс. Американският наставник има договор с турската федерация до олимпийските игри в Рио де Жанейро и целта му е да направи боеспособен отбор, който да печели медали.

В момента Аврамова е в Лондон, където живее с майка си. В средата на август се очаква тя да пристигне край Босфора, за да започне подготовка с националите на Турция. Със ситуацията около плувкинята ни е запозната Таня Богомилова, генерален секретар на родната централа. Най-вероятно тя няма да прави спънки и ще даде необходимите документи на Екатерина. Не е тайна, че в последните години майката на състезателката поемаше голяма част от издръжката и подготовката й на английска земя. Предложението от турците било най-доброто в сравнение с офертите, които Аврамова получила от редица други държави.

Сред най-забележителните постижения на българката са 6-о място на 200 м гръб на европейското в Шчечин (Полша) през 2011 г., както и 7-а и 8-а позиция съответно на 100 и 50 м гръб на шампионата на Стария континент в Дебрецен 2012.

Преди Аврамова за друга страна реши да се състезава и Михаил Александров. Той е в националния тим на САЩ от 2009-а, като преди това направи над 40 поправки на националните ни рекорди в съчетаното плуване и бруста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички