Три хеликоптера и най-опитните шерпи вече търсят Боян Петров


Три хеликоптера и най-опитните шерпи вече търсят Боян Петров
Снимка: Facebook

3097 0

"Три непалски хеликоптера са прелетели до базовия лагер на връх Шиша Пангма и могат да се включат в издирването на изчезналия български алпинист Боян Петров", това съобщи приятелката му Радослава Ненова.

"Министерството на външните работи извърши чудеса тези дни, за да могат да бъдат тези хеликоптери там. Сега от вятъра зависи колко високо ще се вдигнат машините и дали ще успеят да кацнат".

Нагоре към върха се движи и група спасители. „Там са едни от най-опитните шерпи, които са извършвали легендарни спасявания на Еверест и други места. Техните разкази ми дават тази надежда, че всичко може да има и щастлив край – буквално хора са изваждали от снега и са им възкръсвали в ръцете”, сподели Ненова пред bTV.

По думите й горе бедстват опитни алпинисти, които и в най-тежки условия могат да оцелеят дълго време. Затова и Боян Петров ще бъде търсен на всички места, където би могъл да се скрие от ледения вятър. Близките на алпиниста обещават голяма награда на спасителите, ако „преобърнат планината” и го свалят жив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички