Треньорът на женската борба: Вървим нагоре и продължаваме да трупаме успехи


Треньорът на женската борба: Вървим нагоре и продължаваме да трупаме успехи
Снимка: bul-wrestling.org

1410 0

Вървим нагоре и продължаваме да трупаме успехи. Това заяви старши треньорът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов след пристигането на боркините след Европейското първенство за мъже и жени във Варшава, предаде БГНЕС. Нашите момичета се прибраха със злато на Биляна Дудова, сребро за Миглена Селишка и Юлияна Янева и бронз за Евелина Николова.

„Винаги може още малко по-добре, доволен съм определено – доста ни се събра последния месец и половина, пътувания и състезания. Това за това Европейско първенство не бяхме в оптимална форма, но дори сега показахме, че сме сила – едно четвърто място отборно, можеше и по-добре, ако Таби и Мими Христова бяха на линия. Но, важното е, че се връщаме с европейска титла. Това не й достигна, не успяхме да я вкараме в оптималната форма – беше важно преди две седмици да си вземе квотата, там имаше голямо психическо напрежение, много трудно я върнахме в ритъм нея и Евелина“, започна той.

„Не, не ме притеснява, само може да ме радва, че се очаква от нас да имаме успехи, това е доказано през годините с медалите от световни и европейски първенства. Всички подхождат с респект спрямо нас. Както винаги, там останаха три категории, трудно ще бъде максимумът да вземем, но силно се надявам двечки да се вземат. Те момичетата се пребориха, вече две схватки направиха, Евелина я победи два пъти Биляна. И Евелина не беше в оптималната си форма, но показаха, че са бойни – какво по-хубаво за един треньор да има равностойни замени, има време до Олимпиадата, да са живи и здрави момичетата, пък то ще си покаже“.

„Винаги съм го вярвал и това ми е била целта, да вървим нагоре – да се отнасят всички отбори не само в България, но и по света, с респект към нас. Да идват на лагери с нас и т.н. Вървим нагоре и продължаваме да трупаме успехи“, завърши Касабов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички