Трагедия в щангите след допинга! Откриха олимпийски шампион мъртъв


Трагедия в щангите след допинга! Откриха олимпийски шампион мъртъв

3439 0

Огромна трагедия сполетя българските щанги след поредния грандиозен скандал с допинг, който гръмна в петък. Олимпийският шампион Милен Добрев е открит мъртъв в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Тялото на спортисат е открито в дома му. От МВР съобщиха, че сигналът е бил подаден в 13,28 часа на телефон 112. По първоначални данни няма следи от насилие. Добрев е открит от баща му, информира агенция Блиц. Атлетът вероятно е починал от инфаркт. Цялото му тяло е било посиняло.

Милен обитаваше сам апартамента си в Пловдив. Той беше разделен със съпругата си Кирилка и малкото им дете, които живеят в Бургас. Добрев на няколко пъти е влизал на лечение за алкохолизъм. Резултатът обаче не бил много успешен. Спортистът често злоупотребявал с алкохола.

Атлетът е роден на 28 февруари 1980 г. в Пловдив. Детството му преминава в село Житница, Пловдивско. Тренира вдигане на тежести в клуб „Марица-Олимп“ при треньора Кръстю Милев. Първият му успех е през 1996 г. на европейското първенство за юноши в Бургас, където печели бронзов медал в категория до 70 кг.

От 2001 г. заема трайно място в елита на световните щанги с шампионската титла от игрите на добра воля в Брисбейн. Световен шампион в средна категория на първенството във Ванкувър (2003). Европейски шампион (2003 и 2004). Световен шампион от първенството в Киев (2004). Печели златен медал от олимпиадата в Атина през 2004 в категория до 94 кг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички