Свилен Нейков е новият шеф на гребането


Свилен Нейков е новият шеф на гребането
Снимка: БГНЕС

1986 1

Бившият министър на спорта Свилен Нейков беше избран за председател на БФ Гребане след 4-часово извънредно Общо събрание.

Друга кандидатура не беше издигната от делегатите. За треньорът и съпруг на последната ни олимпийска шампионка от Игрите в Пекин Румяна Нейкова гласа си дадоха представителите на 19 клуба, които присъстваха в залата.

Събранието бе свикано по инициатива на клубовете, след като действащият до днес шеф на федерацията Емил Матев бе подал оставка. Той бе предложен за член на Управителния съвет по време на разискванията, но си направи отвод, който бе уважен.

В новият УС, който е с мандат от 4 години и беше грасуван поименно влизат Свилен Нейков, Иво Янакиев, Емил Манолов (единствен от предишния УС), Атанас Димитров, Людмил Каравасилев, Светлана Андреева, Николай Попов.

След края на събранието Свилен Нейков сподели пред репортер на Пресклуб “България”, че ще заложи на 3 водещи приоритета в програмата си за управление на родното гребане:

- издигане на престижа на федерацията чрез призови класирания на състезания от най-висок ранг – Световни и Европейски първенства;

- постоянна работа с всички клубове по места и активното им подпомагане от съответните общини;

- увеличаване на броя на състезателите в гребните дисциплини чрез привличане на млади таланти, които след това да бъдат мотивирани да се реализират в спорта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от ЦСКА

Как едно колебание спря легенда на Ман Сити за... ЦСКА!

Котдивоарската футболна легенда Яя Туре е един от най-именитите футболисти, които са могли да заиграят в българското...

Реклама
Най-четени новини

виж всички