Световната и Европейската федерация по хандбал ще помагат на България


Световната и Европейската федерация по хандбал ще помагат на България

4024 0

След срещата в Дания с шефа на Световната федерация по хандбал Хасан Мустафа президентът на родната централа Росица Бакърджиева-Коева пристигна с добри новини от Скандинавия.

„Бях лично поканена от Хасан Мустафа на финалите на Световното първенство за жени в Дания и имах възможността да говоря с него за българския хандбал. Представих му програмата за развитие на нашия спорт и той обеща да помага и съдейства по всички точки. Едно от основните неща,които предстоят през 2016-та година е да получим телевизионните права за Шампионска лига, както и за финалите на Европейското първенство и мачовете от Бундеслигата. Това е много важно, за да можем да ги предоставим на родна телевизия, която да ги излъчва. Идеята ни е повече хора в България да имат възможността да гледат хандбал от най-високо качество. Подобна инициатива ще осъществим и на наша територия, когато стигнем до определяне на шампионите на страната в двете ни направления и отново да бъдат показвани в телевизионен ефир. Световната централа ще ни помогне и за развитието на националните ни отбори, както за треньорски и съдийски семинари”, сподели Росица Бакърджиева- Коева, цитирана от БГНЕС.

На посещение у нас в началото на януари пък пристига екип от Европейската федерация по хандбал начело с генералния секретар Михаел Видерер, който е с най-големи шансове да оглави ЕHF на конгреса през 2016-та.

През тази година БФХандбал може да се похвали с рестартирането на националните отбори – мъже и жени в Европейски квалификации и турнири, а също и с два нови национални тима – юноши и девойки до 17 години. Момчетата ще играят догодина на Европейското във Варна, а девойките станаха 2-ри на Балканското първенство в Габрово.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички