Страхотен Кирил Милов тушира финландец за бронза на Евро 2024


Страхотен Кирил Милов тушира финландец за бронза на Евро 2024
Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

3054 0

Кирил Милов се завърна в борбата след контузия с бронзов медал на Европейското в Букурещ през 2024 година. Класикът ни тушира финландеца Ари Саволайнен и спечели с 8:0 малкия финал в категория до 97 кг.

Битката започна равностойно, като българинът взе първата си точка, малко преди да бъде предупреден за пасивност. Тя беше за избутване извън тепиха. Милов поведе с 2:0 след предупреждение за пасивност на съперника му впоследствие.

Много добро завръщане след контузия!

Европейският шампион през 2022 г. не успя да се възползва от поставянето на Саволайнен в партер, но пък поведе с 3:0 преди почивката.

След подновяването Милов показа класата си и след ново предупреждение за пасивност поведе с 4:0. В заключителните секунди класикът ни стигна до туш, с който надви с 8:0 и си осигури бронзовия медал.

Това е четвърто отличие за Кирил от европейски първенства и първо бронзово такова. Страната ни вече има 3 бронзови медала в Букурещ след тези на Абу-Муслим Амаев и Едмонд Назарян в техните категории. Ето как Амаев спечели своето отличие, а Айк Мнацаканян загуби тежко. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички