Едмонд Назарян спечели бронзов медал на Европейското в Букурещ - първи за България


Едмонд Назарян спечели бронзов медал на Европейското в Букурещ - първи за България
Снимка: Lap.bg

3195 0

Едмонд Назарян донесе първи медал за България на европейското първенство по борба в Букурещ, след като надви французина Стефан Клеман на финала на категория до 63 кг класически стил.

Назарян и Клеман имаха много тежък двубой, в който българският национал, качил 3 кг за смяна на категорията, направи две почти успешни атаки, от които французинът се измъкна в последния момент.

Еди бе сред най-резултатните на тепиха вчера

Двамата не успяха да натрупат точки в двата партера, а Клеман дори получи трети минута преди края. Назарян обаче се защити, запази предимството си и спечели с по критерий и равенство в точките.

Българинът бе сред най-резултатните борци на тепиха в понеделник, записвайки 19 точки за първите две победи. Той започна и полуфинала с Олександър Хрушин с 5:0, но допусна девет последователни точки и загуби.

Назарян ща се бори отново на олимпийската категория до 60 кг на олимпийските квалификации в Баку и Истанбул. Стефан Григоров пък отстъпи в своя двубой за трето място. Той падна с 0:8 от арменеца Манвел Хачатрян и остана пети в категория до 55 кг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички