Стефка Костадинова отправи силни думи към ансамбъла след двете световни титли


Стефка Костадинова отправи силни думи към ансамбъла след двете световни титли
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1543 0

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до "златните момичета" от ансамбъла по художествена гимнастика, които взеха две титли на Световното в София и си осигуриха олимпийска квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 година.

"От името на цялото ни олимпийско семейство и лично от мое име най-сърдечно ви поздравявам за огромния успех на световното първенство в София - се казва в писмото. - Изумително е, че българският отбор, който включваше единствено дебютантки, се нареди на второ място в класирането по медали с шест отличия - две златни, три сребърни и едно бронзово, спечели две олимпийски квоти и записа успехи, невиждани от десетилетия у нас.

Скъпи Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, благодарим за позитивните емоции и енергията, които ни вдъхнаха изпълненията ви и световните титли при ансамблите. Поздравления и за Стилияна Николова, благодарение на нейния бронз, след 21 години България отново е с медал в многобоя. Всички сме впечатлени от скоростта, с която навлязохте и се утвърдихте сред световния елит в един така труден, но и много популярен спорт, характерен с непрекъснато нарастваща конкуренция.

Благодарим от сърце на вашите треньори, на екипа, на всички от щаба на националните отбори и специално на президента на БФХГ Илиана Раева, която не спира да ни изумява със своята амбиция, себераздаване, професионален подход и ефективност. Искам да изтъкна и перфектната организация на Световното първенство, което премина на най-високо ниво и ни донесе нови многобройни похвали като домакини.

Скъпи момичета,

Горди сме с вас и ви благодарим, че непрекъснато спомагате за утвърждаване на националното ни самочувствие.. Вашите изпълнения и успехи са много силен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат във вас своите идоли и своя пример за подражание.

Желая ви нови и нови победи, включително на олимпийските игри в Париж през 2024 г. Бъдете здрави, изящни и безупречни."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички