Справедливост за Армен Назарян 8 години по-късно


Справедливост за Армен Назарян 8 години по-късно

2489 0

Виталий Рахимов, който отстрани българския борец в класически стил Армен Назарян на олимпийския турнир в Пекин, е уличен в употреба на допинг именно по време на Игрите преди осем години, обяви Международният олимпийски комитет (МОК). Рахимов и други деветима състезатели от различни дисциплини се оказаха с положителни проби след тяхното повторно отваряне и ще се разделят със своите медали.

Рахимов преодоля двама свои съперници преди четвъртфиналната схватка срещу Назарян, в която българинът спечели първата част с 2:0 точки, но загуби следващите две съответно с 0:3 и 0:7. На полуфиналите Рахимов победи казахстанеца Нурбакит Тенгизбаев с 1:1 и 7:0, но той загуби битката за златото срещу руснака Исламбек Албиев. Назарян пък загуби на репешаж срещу китаец, победен от Рахимов в първия кръг.

Рахимов е и златен медалист от европейското първенство по борба във Варна, което беше проведено три години преди олимпиадата. От турнира по борба е отстранен и руснакът Хасан Бароев, който загуби финала при най-тежките срещу властелина в категорията Михаин Лопес от Куба. На полуфиналите Бароев победи французина Яник Шчепеняк, който пък надви Иван Иванов на осминафинал и по този начин затвори пътя на българина към репешажите.

Рахимов и Бароев се простиха със сребърните си медали през 2008-а, което важи и за Ирина Некрашова, която загуби отличието си от турнира по вдигане на тежести също заради допинг. Други седем медалисти също бяха уловени с допинг, като от всички десет трима са руснаци, трима са казахстанци, двама са украинци и по един са от Азербайджан и Гърция./БТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички