Бивш шеф в ЦСКА и легенда в борбата ни ще развиват футбола в Гамбия


Бивш шеф в ЦСКА и легенда в борбата ни ще развиват футбола в Гамбия

1839 0

Двама известни български спортисти посетиха Гамбия в началото на тази седмица, с цел да установят сътрудничество с местния Секретариат на футболната федерация за изграждане на мрежи "от взаимен интерес". Става дума за бившия футболист на ЦСКА, България и Байерн (Мюнхен) Емил Костадинов, който е и бивш шеф на "червените", и легендата на борбата ни Армен Назарян.

Те са били част от група, представена като европейски инвеститори от "Senet Holding Company" от Норвегия. Те са били поканени от NORGA International Holding Company, която търси помощ за насърчаване развитието на футбола в страната.

Европейската делегация е била приета радушно в Гамбия, като президентът й е заявил, че са готови да си сътрудничат с всеки субект, който цели развитието на местния футбол.

Идеите са били представени по време на брифинг в хотел "Шератон" в Бруфут, а гамбийците са изразили задоволството си от факта, че такива изтъкнати гости от Европа са дошли в африканската страна, за да помогнат в развитието на различни сектори, в това число и футбола.

По време на престоя си европейците ще проведат разговори с длъжностни лица, сред които представители на министерството на финансите, младежта и спорта, както и с футболната федерация. Съобщава се, че спортът не е единственият сектор, който гостите искат да развиват и да инвестират. Интересите са и в сферата на туризма, икономиката, енергетиката, банковото дело и други. 

Освен българските популярни спортисти, групата от Европа е включвала Найджъл Грийн - бивш играч на Кристъл Палас и главен финансист в "Senet Holding Company", както и бившият български кикбоксьор Любомир Симеонов, който бил филмова звезда в Холивуд.

Sportline.bg направи опит да се свърже с Назарян и Костадинов, за да обяснят повече за проекта, но двамата не отговаряха на телефоните си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички