Спорът Раева - Робева се оказа съдбоносен за две от грациите в художествената гимнастика


Спорът Раева - Робева се оказа съдбоносен за две от грациите в художествената гимнастика
Снимка: Getty Images/Guliver

1486 0

Невяна Владинова и Катрин Тасева, които индиректно се озоваха в средата на словесна престрелка по време и след общото събрание на Българската федерация по художествена гимнастика, ще тренират по утвърдената от управата централизирана система за национални състезателки. Решението взе личната треньорката на Невяна и Катрин Бранимира Маркова. Тя проведе среща с шефа на художествената гимнастика Илияна Раева, на която е обявила становището си.

Нешка Робева възропта след предложението от Раева по време на общото събрание националките да водят централизирана подготовка на базата на "Раковски". Досега индивидуалните състезателки от "Левски" с личен треньор Бранимира Маркова се готвеха на "Герена" при Нешка Робева. Клубовете подкрепиха решението за централизирана подготовка. Робева обаче бе на мнение, че именно тренировките при нея на "Герена" са причина за голямото израстване на Невяна Владинова и Катрин Тасева.

Невяна завърши на престижното седмо място в индивидуалната надпревара на олимпийските игри в Рио. Катрин е със сериозни амбиции за престижно представяне на Игрите в Токио през 2020 г.

Източник: "24 часа"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички