Раева: Нешка Робева не може да си намери място от яд


Раева: Нешка Робева не може да си намери място от яд
Снимка: БГНЕС

5297 0

След като Нешка Робева не успя да влезе в Управителния съвет на на федерацията по гимнастика, тя започна остро да критикува управлението и по-конкретно Илиана Раева. По думите ѝ тя винаги е била сама в Управителния съвет, а сега "овчедушието било овладяло всичко". Според нея това не било "общо събрание на гимнастиката, а овче събрание".

Темпераментната Илиана Раева не остана по-назад и побърза да отвърне на удара. В станицата си във фейсбук, публикувайки свое интервю, тя написа: „Нежен отговор от мен...много нежен...засега..."

Ето и какво заяви тя в интервюто:

"Чувам, че Нешка Робева е казала, че е присъствала не на общо събрание, а на овче събрание. Аз ще й отвърна така - щом е била на овче събрание, значи овцете демонстрираха уникален вълчи нрав и не я допуснаха до Управителния съвет, за да продължава да слага прът в развитието на художествената гимнастика", каза Илиана Раева пред БЛИЦ.

"Нешка Робева не може да си намери място от яд, че ансамбълът спечели медал от Олимпиадата, а само преди няколко дни направихме уникален бенефис на световно ниво. Бенефис, който докосна сърцата на хората и ще се помни цял живот. Подобно професионално нещо в България никога не е правено. Някои хора могат само да си мечтаят за подобен бенефис. А само няколко дни по-късно 43 клуба от 43 възможни гласуваха за мен да продължа да бъда начело на федерацията. И още нещо, за което писахте - Нешка стана и по време на събранието каза, че иска да бъде избрана в Управителния съвет, макар вечно да бъде на контра. След като получи изключително малко гласове и не бе избрана в УС, стана и си тръгна. На излизане каза: "Илиана, аз съм с теб"...".

Част от въпросите, по които Раева и Робева не намериха консенсус, бяха относно индивидуалните ни състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева. Според Раева, която бе подкрепена от съвета, те трябвало да водят централизирана подготовка на базата на "Раковски". Двете досега бяха предимно на "Герена", където Нешка Робева каза, че тренират с нейна помощ от сутрин до вечер. В изказването ѝ обаче пренебрегната остана личната треньорка на Невяна и Катрин - Бранимира Маркова.

"Знаете ли, че Нешка Робева като представител на клуб Левски не посочи в нито една комисия треньорката на най-добрата ни индивидуална състезателка Невяна Владинова - Бранимира Маркова. Това нормално ли е?! Повече не желая да влизам в полемики с Нешка Робева - "НЕГОВО Е ОТМЪЩЕНИЕТО И МЪЗДОВЪЗДАЯНИЕТО", а не мое. Ние имаме начертан път за развитие на художествената гимнастика, който ще следваме с усмивка и желание. Досега постигнахме много, но от тук нататък ще направим всичко възможно да имаме още повече успехи. Няма да позволим на никого да пречи най-успешният ни спорт да се развива и да продължи да носи радост на хилядите ни почитатели", завърши интервюто Раева.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички