Спортният талант Ивайло Иванов със злато от европейската купа по джудо


Спортният талант Ивайло Иванов със злато от европейската купа по джудо
Снимка: БГНЕС

1360 0

Страхотен успех завоюва Спортният талант на "Еврофутбол" Ивайло Иванов, който грабна златния медал на Европейската купа по джудов Зингелфинген (Германия).

Иво бе безапелационен в категория до 81 килограма и след пет победи стъпи на най-високото място на почетната стълбица. В група "А" 21-годишниятмонтанчанин спечели и трите си схватки – срещу КайлРайт (САЩ), срещу представителя на домакините Доминик Ръсел, а успехът му срещу Карол Курзеж от Полша му осигури класиранена полуфиналите. В спора за финала Иво надигра ХидеВолтербеек (Хол), а за златото българинът бе убедителен срещу друг холандец - Нийл ван де Камер.

Два златни и един бронзов медал при младежите и едно сребърно отличие при мъжете спечели Спортният талант на "Еврофутбол" Владимир Владимиров на държавното лично отборно първенство по плуване на голям басейн, което се състоя от 16-ти до 19-ти юли на басейн "Диана". Влади бе най-бърз на 200 метра гръб с 2:10.75 мин и на 100 метра гръб с 59.50 сек., а третото място е на 50 метра гръб с 28.83 сек. Сребърният медал при мъжете 16-тодишният софиянец грабна на 200 метра гръб с време 2:09.45 мин. Към отличното си представяне Влади добави и две 4-ти места – на 100 метра гръб при мъжете и на 100 метра свободен стил при младежите – с 54.36 сек. (това е и 7-о място при мъжете). Единствено контузията попречи на друг Спортен талант на "Еврофутбол" – Петър Пеев, да се пребори за медал от Европейското първенство по лека атлетика за юноши в Ескилстюна, Швеция. В сериите на 100 метра Пепи постигна 10.64 сек., а на полуфинала той не можа да преодолее разтежението в крака и не завърши. Разочарованието е голямо, тъй като с този резултат Пепи можеше да вземе бронзов медал от шампионата. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички