Ивайло Иванов с бронз от Европейското


Ивайло Иванов с бронз от Европейското
Снимка: БГНЕС

1678 0

Ивайло Иванов (категория до 81 килограма) спечели бронзов медал на Европейската купа по джудо в зала „Арена Армеец“ в София, съобщиха за Агенция „Фокус“ от Българската федерация по джудо.

В малкия финал на категорията Иванов победи Франк де Фит от Холандия.

Шампион стана южнокореецът Ким Жае-Бум.

„Труден мач, но съм много щастлив, че успях да изляза като краен победител. Доволен съм от представянето си. Искам да благодаря на БФ Джудо за подкрепата“, сподели Иванов.

Мария Оряшкова (категория до 78 кг) загуби своя мач за бронзов медал. Тя отстъпи пред представителката на Великобритания Хема Гибънс. В тази категория шампионка стана японката Рика Такаяма.

След вчерашните два медала – на Ивелина Илиева (злато до 57 кг) и Янислав Герчев (бронз до 60 кг), България завърши първенството с общо 3 медала.

„Изпращаме едно много силно първенство. Доволен съм от турнира и от представянето на българските състезатели. 3 медала не са никак малко в присъствието на толкова елитни атлети. Поздравявам нашите бойци и им пожелавам да продължават да ни радват с успехите си“, сподели генералният секретар на БФ Джудо Асен Коруджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички