Снукър: Рони О'Съливан напомни за себе си с победа над Джъд Тръмп в първи кръг (ВИДЕО)


Снукър: Рони О'Съливан напомни за себе си с победа над Джъд Тръмп в първи кръг (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3225 0

Легендарният Рони О'Съливан победи категорично Джъд Тръмп с 6:3 фрейма в най-интригуващия сблъсък от първи кръг на силния ранкинг турнир по снукър "Шампионат на играчите", който се провежда в английския град Уулвърхемптън.

Ракетата, шампион в надпреварата от 2018 и 2019 година, надви друг двукратен победител в турнира, след като показа по-солидна игра и се възползва от шансовете си. Шесткратният световен първенец започна с брейк от 90 точки още в първия фрейм, преди Тръмп да отвърне със серия от 53.

Първата "кражба" дойде в третия фрейм, което подейства и като отправна точка за развитието на целия мач. Асото направи нов халф-сенчъри брейк – този път от 52 точки, но Рони наниза 83 и поведе отново в резултата. След това Съливан се отчете с трета висока серия – този път от 99, за да се оттегли на почивката с аванс от 3:1.

След паузата Тръмп намали след брейк от 69, но 62 върнаха преднината на Гения от Чигуел. В седмия фрейм световният шампион от 2019 г. открадна на свой ред партия след серия от 55 точки, но това се оказа и последната му в мача. 127 и 52 се оказаха достатъчни за О'Съливан, за да намери място сред четвъртфиналистите в надпреварата. Там негов съперник ще бъде шампионът на Мастърса Нийл Робъртсън, който спечели откриващия си мач с Кайрън Уилсън с 6:4. Двамата се срещнаха на финала на Световната Гран При през този сезон, а победата бе за Ракетата с 10:8.

Двете четвъртфинални двойки в горната половина са вече ясни и противопоставят Бари Хоукинс – Бинтао Ян и Рики Уолдън – Марк Уилямс. Действащият шампион Джон Хигинс пък започва участието си срещу победителя от Shoot Out-а Хосеин Вафаеи, а съперникът на спечелилия ще бъде определен от срещата между шампиона на Scotish Open Лука Бресел и Джими Робъртсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички