Голяма изненада в снукъра: Нийл Робъртсън бе изхвърлен още в първия кръг в Германия (ВИДЕО)


Голяма изненада в снукъра: Нийл Робъртсън бе изхвърлен още в първия кръг в Германия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1683 0

Рики Уолдън поднесе най-голямата изненада до момента в първиs кръг на ранкинг турнира по снукър "German masters", след като надигра Нийл Робъртсън с 5:3 фрейма.

Шампионът от Мастърс изглеждаше колеблив в изявите си и нямаше отговор за силната игра на съперника в края на мача. Двубоят започна с партия за англичанина, но финалистът от 2020 отговори с брейк от 76 точки. Двамата си размениха по още един фрейм и се оттеглиха на 15-минутна почивка при равенство 2:2. Австралиецът се подаде напред в резултата за първи път в петия фрейм, но оттам-насетне на масата имаше само един играч.

Уолдън се възползва по перфектен начин от грешка на Робъртсън по черна топка в началото на серията му в шестата партия, за да реализира 71 точки. Последваха още две тежки серии – 79 и 124 в последния фрейм за крайното 5:3. В следващия кръг Уолдън ще играе с шампиона на "Scotish Open" Лука Бресел, който елиминира Анда Джан със същия резултат.

Напред продължи и действащият двукратен шампион в турнира Джъд Тръмп, който се класира за втори кръг без игра след отказването на китаеца Ян Гао. Асото ще играе с друг представител на Китай – Юелун Джоу, за място на четвъртфиналите. Шампионът от 2019 г. Кайрън Уилсън стартира с убедителен успех над Джими Робъртсън с 5:1 и ще се изправи срещу Крейг Стедман в следващата фаза.

Шампионът на Обединеото Кралство Синтун Джао се справи с Марк Уилямс след 5:3 и ще има за съперник Том Форд, отстранил Стивън Магуайър с 5:2. В турнира са още Марк Алън, Бинтао Ян и световният шампион и номер 1 в ранглистата Марк Селби, които ще играят съответно с Хаотиен Лу, Дейвид Гилбърт и Бари Пинчес. Рони О'Съливан не участва в тази надпревара!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички