Сливен събира ориентировачи от цялата страна за двудневно състезание


Сливен събира ориентировачи от цялата страна за двудневно състезание
Снимка: Фейсбук

2460 0

За поредна година град Сливен събира ориентировачи от цялата страна за двудневно състезание по ориентиране. Надпреварата ще се състои на 29 и 30 август (събота и неделя), а организатор е местният клуб с големи традиции в спорта - "Сини Камъни".

Първият старт за Купа "Сливен" ще се проведе в местността "Абланово", където се намира една от най-добрите горски карти за ориентиране в региона. На другия ден участниците в състезанието ще имат възможността да бягат с карта и компас в централната част на града. Състезанието в съботния ден е със статут на средна дистанция и е с начален час 13:00, докато в неделя ще се проведе спринт, който ще започне в 9 часа пред общината в Сливен. В проявата ще се включат хора на най-различна възраст - от 10-годишни до над 65-годишни. 

За контролния съдия Илиан Дянков състезанието е начин да се популяризира ориентирането в града. "Нашата цел е да привлечем вниманието на деца и възрастни към нашия спорт, да разберат какво е ориентирането и да опитат. Нашият клуб - "Сини Камъни", се занимава с подрастващи от много години и смея да твърдя, че именно спортът изгражда хората като личности в живота", споделя Дянков, който е първият треньор на Кирил Николов - Дизела.

Стефан Йорданов, национален състезател и студент по журналистика в Софийския университет, отговаря за направата на картите и маршрутите за състезанието в центъра на града. "Вложих много време и усилия, за да се получи една добра карта за ориентиране, която да се ползва и за тренировки от клуба за в бъдеще. Това е първата ми изцяло завършена карта за ориентиране и се радвам, че ще бъде използвана на състезанието", каза Стефан, който е дългогодишен състезател на "Сини Камъни".

Организаторите на Купа "Сливен" вече са публикували наредба за състезанието, а в следващите дни ще бъде готов и "Бюлетин 1" с повече техническа информация за събитието. Крайният срок за заявки е до 25 август включително - на сайта на Българската федерация по ориентиране. Информация за състезанието може да следите и на Фейсбук събитието "Купа Сливен 2020".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички